Behandelmethode

Emmett Techniek is een verbazingwekkend zachte en gevoelige spierontspanningstechniek.
Er wordt lichte druk uitgeoefend op de specifieke Emmett-punten om pijn en ongemak te verminderen, beweging te verbeteren of gespannenheid en beperkte mobiliteit op te heffen. Daardoor komen interne orgaansystemen en spiersystemen van het lichaam weer in balans en zal de levenskwaliteit verbeteren.

Emmett Techniek gebruikt de huid als het ware als een touchscreen.
Ross Emmett maakte deze vergelijking. Voor het laten starten van een app op een touchscreen is lichte druk nodig, op de juiste plek. Zachte aanraking is genoeg om een activatie tot stand te brengen. Ons lichaam reageert op een dergelijke manier bij de activatie van de specifieke Emmett-punten via de huid.

Door deze Emmett techniek toe te passen wordt er zodoende een impuls aan de fascia gegeven die elk orgaan, bot, elke spier e.d. omvat en die signalen kan doorgeven.

Terwijl de lichte druk op de huid wordt doorgegeven aan de fascia en even wordt vastgehouden, kunnen blokkades loskomen en kan het lichaam in korte tijd het evenwicht hervinden. Het zenuwstelsel geeft de fasciastimulatie door aan het brein, waar verdere verwerking en doorgeven aan andere lichaamsdelen plaatsvindt.

WAAROM? voor deze behandeling kiezen?
Het is gebaseerd op het ontspannen van de fascia (=bindweefsel). Dus geen operaties of snurkbitjes. De behandeling is uitsluitend gericht op de fascia om die, met lichte druk op de huid te laten ontspannen. Zeer licht en effectief. 
Uniek en revolutionair..

WBack To Top