Ervaringen

Hieronder een aantal ervaringsverhalen die aangeven wat er mogelijk is met de verschillende therapievormen.

 

Vrouw, 49 jaar 

Lage rugpijn. Links meer klachten dan rechts.  Van zitten naar staan gaat moeizaam. Omdraaien in bed is pijnlijk. 

Behandeling 

Bovenbenen getest op adductie (naar binnen brengen van de knie en bovenbeen). Beperking links meer dan rechts. Lage rugpijn, tevens SI (sacro-iliacaal) gevoeligheid. Gevoeligheid op aanhechting onder de knie aan binnenzijde van knie. 

De behandeling gestart met EMMETT-Techniek. Deze in eerste instantie gericht op de bovenbeen fascia die verbinding hebben met het bekken. 

Hiermee verminderde de klachten in de benen en lage rug al direct. Verdere uitslag van de benen was waarneembaar en lage rug was rustiger. Opstaan van zit naar staan was niet meer gevoelig. 

Bijkomend effect was dat het opboeren van maagzuur veel minder was na de eerste behandeling. Darmen waren goed aan het werk gegaan! 

Tweede behandeling gestart met EMMETT-Techniek behandeling vanuit bekken. Na deze sessie was het lopen veel makkelijker geworden, schoenen aandoen was weer mogelijk zonder hulp (been op stoel), meer lucht opboeren (dit was snel verdwenen). In de nacht geen pijnklachten gehad. Omdraaien in bed ging moeiteloos! 

Jongen, 12 jaar

Een jongen van 12 jaar met ADHD klachten. Hij is erg druk en kan moeilijk concentreren. Geeft aan dat hij moeilijk in slaap kan komen. Geeft aan dat hij heel snel is afgeleid. Tevens geeft hij liespijn aan. Er is door de huisarts een beenlengte verschil geconstateerd van 2,5 cm.

Behandeling

Bij het onderzoeken van zijn rug was meteen te merken dat hij erg gevoelig was. Het was erg lastig om zijn rug aan te raken omdat hij dat te kietelig ervaarde.
Er was veel spanning aan de linkerzijde van de rug. Waar ook de liespijn zat.
Besloten om de behandeling volgens de Emmett techniek in te zetten.
Al na de eerste move was de kieteligheid minder en dat verminderde ook telkens na elke move (maximaal 3 moves)

Tijdens de behandeling werd hij steeds rustiger en na de behandeling was hij zelfs moe. Hij gaf aan dat hij erg ontspannen was en dat hij het als heel prettig had ervaren.

Bij tweede behandeling gaf hij aan dat hij de effecten tot dagen nadien had gevoeld. Hij had zelfs complimenten gehad op school vanwege zijn (verbeterde) concentratie. Dat voelde hij als een enorm compliment….

De effecten die aangaf waren dat hij veel rustiger was. Dat hij veel beter kon slapen en ook inslapen goed veel beter.
Hij ervaarde ook meer zelfvertrouwen.
Bij het onderzoek vóór de 2de behandeling was zijn rug al veel minder aanraakgevoelig, minder kietelig.
Ook na de 2de behandeling waren de effecten direct merkbaar. Hij voelde veel meer rust in zijn hoofd en hij oogde ook veel rustiger. Hij was ook beter benaderbaar.

Vóór de 3de behandeling gaf hij aan dat de liespijn geheel verdwenen was. Hierna de beenlengte verschil nagekeken. En deze bleek geheel verdwenen te zijn…..! (Door het ontspannen van het bekken in de eerdere behandelingen was ook het beenlengte verschil verdwenen).

Al deze effecten zijn na 5 behandelingen blijvend achter gebleven bij cliënt.


 

Knarsentanden

Verschillende cliënten die klachten ervaren als knarsetanden in de nacht of druk op spanning op de kaken.

Behandeling

Deze klachten zijn door middel van de Emmett techniek erg goed te behandelen (kijk op Emmett techniek)
Om vooral het gebied rond het bekken te ontspannen geeft al veel vermindering van de klachten van knarsetanden of spanning op de kaken. Hierbij komen veel bijkomende positieve effecten bij zoals beter slaapritme en een algeheel ontspannen gevoel. Ook stoelgang en blaas aandoeningen kunnen hiermee verholpen worden.

Het probleem van knarsetanden staat vaak niet op zich. Er wordt altijd samen bekeken waar nog meer spanning- of probleemregio’s zijn.

Vrouw, 48 jaar

Pijnklachten op de hoogte van onderzijde heup ter hoogte van zitbotje (tuber ischiadicum). Dit is "erin geschoten" na een aantal fanatieke bewegingsuitvoeringen tijdens een yoga sessie. Beperkt was het bukken en buigen, krom gaan staan.

Behandeling

In eerste instantie functietesten uitgevoerd voor de heup. Hier geen afwijkingen gevonden.
Vervolg behandeling was gericht op de lage onderrug. Hier huid en spier veranderingen gevonden. Vanuit de lage onderrug behandeld.
Na 4 behandelingen van een half uur (elke week) waren de pijnklachten verdwenen. In de periode van behandeling geadviseerd om de yoga oefeningen tegen de pijngrens uit te voeren.

Ook hierbij niet aan de pijnlijke plek behandeld. Wel vanuit de rug en met name de wervelkolom met zachte massagehandgrepen.

Ze heeft nu geen pijnklachten meer en kan alle yoga oefeningen weer volledig uitoefenen.


 

Vrouw, 55 jaar

Is 2,5 jaar geleden hard gevallen op haar linkerzijde. Acuut veel blauwe plekken aan linkerzijde van haar lichaam, arm, rug en heup. Heup is ook gezwollen geweest.
Nu, 2,5 jaar later nog veel pijn op de hoogte van haar linker heup. Heeft pijn bij het slapen. De pijn belemmerd haar in het dagelijkse leven.
Cliënte heeft al een aantal therapeuten geconsulteerd zoals huisarts, fysiotherapeut (massage, shockwave, dry needling), manuele therapeut. Dit resulteerde niet tot het gewenste resultaat en in sommige gevallen tot vererging van de pijnen.
Cliënte heeft veel last met opstaan vanuit bed of stoel.
Zij sport 3 keer in de week. Belast tegen de pijngrens aan.
Ze heeft ook last van veelvuldige blaasontstekingen en een hele droge huid op haar rug. Ook regelmatig terugkerende aften in de mond.
Ze werkt, heeft volwassen kinderen (uitwonend). Zij heeft 3 kleinkinderen. Past 1 dag in de week op op haar kleinkinderen.

Behandeling

In eerste instantie heup getest op afwijkingen. Niet gevonden. Cliënte geeft wel pijn aan bij bewegen.
Vervolg behandeling hebben zich uitsluitend gericht op lage onderrug en middenrug. Dit alles rond de wervelkolom. Tevens articulair bewegen Cwk en Twk.
Na elke behandeling van ongeveer een half uur (elke week) zijn de klachten telkens een stuk minder. Na 4 behandeling is de pijn bijna geheel verdwenen.

Resultaat is dat ze weer vol in het leven staat. Zij sport weer echter zonder pijn klachten. Zij ondervindt geen beperking meer. Heeft geen aften meer.
Bijkomend effect is dat cliënte veel minder last heeft van blaasontstekingen en een droge huid.
Om vanuit de oorzaak van de klachten te behandelen (vanuit de wervelkolom) en niet vanuit de pijnklachten te behandelen zijn deze klachten snel minder geworden.

 

Schouder klachten

Verschillende cliënten ervaren veel moeite met het optillen van hun armen of pijn bij het omhoog brengen van hun schouder.

Behandeling

Door middel van een test de uitslag (extensie) van beide schouders getest.
Door een switch vanuit de Emmett techniek uit te voeren is de extensie van de schouder verbeterd. De pijnklachten bij het bewegen is ook verdwenen.

Er zijn cliënten die al jaren minder beweeglijkheid ervaarden in hun schouders en die na één keer een veel betere beweeglijkheid ervaarden en zonder pijn.


 

Vrouw, 45 jaar

Zij is al 10 maanden niet meer ongesteld geworden.

Behandeling

Na een uitgebreide anamnese de rug onderzocht.
De eerste behandeling bestond uit het geven van een behandeling volgens de Emmett techniek. Deze was gericht op het ontspannen van rug- en bekkenspieren (psoas).

Na één week was cliënte ongesteld geworden…..

WBack To Top